Historisch Genootschap ook op Stiefbeenmarkt actief

TRICHT – In het koor van de Trichtse Pieterskerk presenteerde zich tijdens de jaarlijkse Stiefbeenmarkt ook het Historisch genootschap Tricht. Hoewel het weer flink tegenzat was de belangstelling voor de jubilerende Stiefbeenmarkt groot en de opbrengst was ruim 11.500 euro. Deze komt ten goede aan het onderhoudsfonds van de kerk. In het koor van de kerk werden toch wel historisch te noemen filmbeelden uit de jaren tachtig vertoond. Daaruit bleek overduidelijk dat er in de afgelopen decennia – de Stiefbeenmarkt beleefde 11 mei haar 40e editie – amper iets aan de opzet van de markt veranderd is. Meubels, kleding, boeken, speelgoed, tuingoed. De tentoonstelling van het Historisch Genootschap Tricht trok ook veel belangstellenden.

Voor meer foto’s zie

http://www.dorpskranttricht.nl/bekijk/3802