Tentoonstelling Historisch Genootschap bijzonder geslaagd

DORPSHUIS – Wat in eerste instantie bedacht was op een kleine aanvulling op de dorpsmusical van Op ’t Hof groeide uiteindelijk uit tot een fototentoonstelling met meer dan 160 afbeelding die een week lang in het Dorpshuis te bezichtigen was en waar veel inwoners van Tricht maar ook veel belangstellenden van buiten ons dorp op af kwamen.

De organisatoren, het Historisch Genootschap Tricht, waren aangenaam verrast met de belangstelling en concludeerden dat geschiedenis in Tricht leeft. De voorbereiding, het verzamelen van de afbeeldingen, laten printen en het plastificeren, het inrichten (en weer opruimen) kostte veel tijd maar was zeker de moeite waard geweest.

Waren de meeste bezoekers 50 plussers, ook de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool Op ’t Hof bleken grote belangstelling te tonen voor de geschiedenis van hun dorp. Zij bezochten op uitnodiging van het Historisch genootschap de tentoonstelling en kregen daar een uitgebreide uitleg en rondleiding van de bestuursleden van het genootschap Theo de Bruijn en Rita Boer Rookhuiszen.

De tentoonstelling werd mogelijk dankzij de medewerking van velen, waaronder het Dorpshuis Tricht, Tonny Bakker-v/d Velden, Wim van den Bosch. Marco van der Schagt, familie Krul-de Weerd, Henk ten Berge, Co van Leeuwen, Maarten Zeylmans, Basisschool Op ’t Hof, Gemeente Geldermalsen, De Strooifolderspecialist Tricht en het Regionaal Archief Rivierenland.

Voor meer foto’s zie

http://www.dorpskranttricht.nl/bekijk/3757